zondag 1 oktober 2017

Meet Tayla

Dit is Tayla, een Muscovy eend.

Ze is al bij WBRT sinds ze een week was samen met haar zus. Ze kwamen bij ons omdat ze niet goed groeide en er verzwakt uit zagen. Sinds ze bij ons zijn eten ze beter en gingen ze er goed op vooruit. Na een maand kregen ze tekenen van een vitamine tekort, door extra fruit en groente die ze dagelijks kregen zijn deze weg gegaan.
Tot een paar dagen geleden, Tayla's vleugel begon tekenen van "angel wing" te laten zien. Angel wing is een syndroom waarbij het laatste gewricht in de vleugel gedraaid is met de vleugel veren die lateraal uitsteken ipv dat ze tegen het lichaam aan zitten.
Als Angel wing niet wordt genezen moet de vleugel eraf of zal deze zich zo vervormen dat Tayla nooit kan vliegen.
Op de foto hierboven kan je al een begin zien van de angel wing. Links bij d'r vleugel zie je iets lichtblauws uitsteken, dit zijn haar veren die lichtelijk naar buiten staan. Het is nog in een vroeg stadium dus lastig te zien, maar dit is ook goed nieuws want hoe eerder je erbij bent hoe groter de kans dat je het kan genezen. 

WBRT heeft al een keer eerder Angel wing genezen door de vleugel in de juiste positie te zetten en tegen het lichaam aan te tapen zoals hieronder is gedaan.

Nu is het afwachten tot de vleugel uit zichzelf weer goed op zijn plek gaat zitten zodat Tayla later gewoon kan vliegen.


1 opmerking:

  1. Wat leuk om allemaal nieuwe dingen te leren. Geniet er maar van ondanks het harde werken 😉

    BeantwoordenVerwijderen