zondag 1 oktober 2017

Eenden wassen

Voor de mensen die mijn blog al vaker lezen weten jullie van de eenden die vast kwamen te zitten in de paddock feeder. Deze eenden waren helemaal besmeurd met brood en alle vettigheid die erbij zit. Hierdoor was de water bestendigheid van de eenden zo goed als weg. Vandaar dat er mensen, die normaal dieren wassen tijdens een olie ramp, ons kwamen laten zien hoe je een vogel moet wassen.

Er waren 3 baden die ieder 40 liter water vast konden houden. In de eerste bak kwam er 800 ml "Dawn" in (Dawn is een vaatwas middel dat ideaal is om dieren mee te wassen), in de 2e en 3e bak kwam 400 ml dawn in. Deze hoeveelheid was voor één eend. We hebben in totaal 7 eenden gewassen. Dat is 840 liter water en 11,2 liter Dawn, dat is dan 7 en n halve fles Dawn.

Als eerste worden de vogels gewoon gewassen, maar er wordt niet gewreven. Het water wordt tegen de veren in gespoeld om ervoor te zorgen dat de veren niet verpest worden. in het tweede bad wordt de kop gewassen met een tandenborstel en het lichaam nogmaals. in het derde bad wordt de kop nog een keer gewassen en met een wattenstaaf onder de ogen gewassen. na de 3 baden wordt het beest nog afgespoeld en onder de droger gezet. Elke eend ben je een half uur aan het wassen, 5 minuten in het 1e, 2e en 3e bad, daarna wordt het beest nog 10 min afgespoten. De overige 5 min worden gebruikt om de wasser af te spoelen. Dit doen ze omdat bij echte olie rampen het olie overal komt, en je natuurlijk schoon moet zijn als je met de volgende gaat werken.

Na het wassen zagen de vogels er na lange tijd weer goed schoon uit. Nu krijgen ze dagelijks een bad en hopelijk zijn ze na een week weer helemaal waterproof

Het was echt leuk om dit mee te maken, want niet veel mensen krijgen de kans om dit te doen.



Het pantser wat we hier aanhebben is wat ze, ongeveer, in het echt ook aan hebben. Alleen dan nog erger overdreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten