zondag 17 december 2017

Putangirua Pinnacles

De Putangirua Pinnacles is een natuurgebied in het zuiden van het Noordereiland. Dit gebied heeft miljoenen jaren geleden onder water gestaan. Door dat het water langzaam uit het gebied is getrokken heeft het in de rotsen gesneden en hierdoor is er een formatie van aarde pilaren ontstaan. En het gebied is heel beroemd omdat ze hier een scene uit Lord of the Rings hebben opgenomen en dat moesten we natuurlijk voor ons zelf gaan bekijken.
Dus afgelopen Zaterdag ben ik in de trein gestapt naar Featherston waar Maikel mij op stond te wachten en we samen naar de Pinnacles gingen.
Het uitzicht begon al goed vanuit de trein.


Nog wat foto's van de rit er naar toe

Zo zag het eruit toen we aankwamen


Toen we aankwamen hadden 2 keuzes voor de route. Bij de eerste route ging je meteen de berg op en bij de tweede ging je langs de rivier. Maar uiteindelijk was het een rondje wat je liep dus je zou ze toch allebei lopen. Wij begonnen met de berg op, dit was 45 min lang alleen maar traplopen.
Maar toen we eenmaal boven waren was het het meer dan waard!


Een stukje verder op was een viewpoint naar de Pinnacles.


Toen we verder liepen konden we kiezen om of terug te gaan of de pinnacles in te lopen. En natuurlijk kozen we voor t tweede.

Hier is dus de scene van Het pad der doden opgenomen uit de Lord of the Rings, Return of the king.
Afbeeldingsresultaat voor lord of the rings Putangirua Pinnacles
Hier zie je Legolas staan in de Pinnacles

Er waren naast het brede pad in het midden nog 4 smallere paden die door de Pinnacles heen gingen. Deze waren best wel stijl en er lagen alleen maar losse rotsen.. Dus hier omhoog klimmen kon soms lastig zijn maar t was wel leuk om te doen.

Hier is nog een foto uit de film van de Pinnacles

Hier zie je heel goed dat ze op dezelfde plek waren als wij.

Hier werd het heel krap maar we zijn er door heen gekomen.

Op sommige punten zag je water stromen naar beneden en dus kon je mooi zien hoe hier ooit honderdduizenden jaren geleden een rivier door heen stroomde. Op het moment is er niet meer veel over van het water wat hier ooit door heen heeft gestroomd.


Nog wat foto's van de terug rit.

Die avond zijn we nog naar de nieuwe Star wars film geweest, dus een geslaagd weekend.


2 opmerkingen:

  1. Hey Jasper,
    Wat een avontuur weer!!
    Wat een prachtige natuur en hele mooie foto's.
    Geniet er nog van, en veel plezier de komende tijd met jullie pap en mam.

    Groetjes Marcelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jasper! Wat is het prachtig daar... echt heel bijzonder. Ziet er uit als een heerlijke dag. Nu lekker genieten van jullie vakantie! Ben je al plat geknuffeld? šŸ˜„

    Grtz Monique

    BeantwoordenVerwijderen